Gerçek varoluş hikayesi nedir?

Soru & CevapCategory: Hayata DairGerçek varoluş hikayesi nedir?
ProDrCs Go asked 2 sene ago

Benim bir fikrim var. Çoğu bakımdan bana mantıklı gelen ancak bir noktada çıkmaza giren.Biz insanlar doğar büyür yaşlanır ve ölürüz. Aynı döngünin benzeri insanın veya canlıların yapıtaşları içerisindede mevcut. Yani hücrelerimizde ölüyür yeniden oluşuyor şeklinde. Birde bunun atom altı parçacıkları falanda var yanı sanki içerisinde yaşadığımız evrenin bir galaksisi bir hücremize denk gibi. Hücrelerimizde ne olduğunu en ama en ince ayrıntılarına kadar bilemeyiz ancak vücüt içerisinde görevini yerine getirir bu hücreler. Şimdi birde ya bizlerde evren dediğimiz koca yapıda birer atom altı parçacık kadarsak. Ya galaksimiz onun bir hücresi ise. Ya denilen büyüyüp genişleyen evrenin yok olması fikrimdeki canlının ölümü ise.
Belkide o canlı bizim Allah olarak dediğimiz canlıdır. Belkide onun beyninden gelen emirler bizim din dediğimiz şeylerdir. Belkide o bizden daha üstün bir canlı ve her hücresini yönetebiliyordur. Tabi bu düşünceme göre ölümlü olması gerekir. Evet ama biz hücre olarak hepimiz oldüğümüzde o hala yaşıyor olacak ve bizim için o sonsuz denebilir. Bize ihitiyacı var mı hayır. Bizim gibi başka hücreleride var çünkü bir hücrenin eksik yada fazla olması bir şey değiştirmez belkide. 
Allah bize şah damarımızdan daha yakın olması belkide bundan kaynaklıdır. Çünki içindeki bir parça olmamız buna sebep olabilir. Sonsuz kudrette olmasının sebebide bu olabilir. Yani bir insan bir hücresi içinde aynı şekilde sonsuz denilebilecek bir güçte değilmidir. 
Çıkmazım olan yer. Ya bizlerde bir evrensek ve bizlerde içimizde bize benzer bir dünya taşıyor ve bilincinde olmadan bile olsa onu yönetiyorsak.Benzeri biçimde bizim yaşadığımız evren dediğimiz canlıda bir başka canlının ufacık bir parçası olabilir mi. Yada bunun sonu nerede. En büyük yaratıcı kim olur o zaman.
İslamda Allah inancı her şeyi yaratan ise bize ihtiyacı olmamasına ragmen bilinmek için yaratması ama onu görememiz. Onun yarattıkları ile vay be Allah her şeyin en güzelini yaratmış dememizi istemesi tuhaf. Gerçi Hz.Adem zamanında görüyordu. Sonra insanları dünyaya gönderdi yada bıraktı.Nasıl olduğunun önemi yok. Peki sonrasında bizi cezalandırmış olmuyor mu. Her insan yaptıklarından mesul diyip. Onların hatasının cezasını bizlerinde çekmesi  garip değil mi. Ceza değil diyeceksiniz ancak dünyadayız ve yaratıcıyı artık görmek duymak gibi konunlardan mahrum bırakılmış olmak bence ceza. Ölüm sonrası bir yaşam olacak ise ben sadece şunu merak ediyorum. Bizi dünyada cezalandırıp sonra bizi yargılaması ne kadar adil olacak. 

Go to Top